Vijesti

11.12.2018.
Arhiva
Učešće na radionici „Postupanje sa digitalnim dokazima“

U prostorijama Forenzičkog centra Uprave policije MUP-a Crne Gore u Danilovgradu 5. i 6. decembra 2018. godine održana je radionica pod nazivom „Postupanje sa digitalnim dokazima“ u organizaciji OSCE-a i Forenzičkog centra Uprave policije MUP-a Crne Gore. Na ovoj radionici učešće su uzeli i predstavnici Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja.

Osim predstavnika Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja, radionici su prisustvovali i predstavnici Centra za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije, Forenzičkog centra Uprave policije MUP-a Crne Gore i Forenzičkog centra „Ivan Vučetić“ iz Zagreba.

Tokom trajanja radionice „Postupanje sa digitalnim dokazima“ predstavlјeni su pravni aspekti postupanja sa digitalnim dokazima, ujednačavanje zakonske regulative i prakse rada te se diskutovalo i o problematici pretresanja i vještačenja mobilnih uređaja, a upriličen je i rad u grupama. Takođe, iskorištena je prilika da se sa rukovodstvom Forenzičkog centra razgovara o dosadašnjoj uspješnoj i nastavku suradnje između Agencije i Forenzičkog centra u skladu sa zakonskim nadležnostima.

Prilikom ceremonije zatvaranja Radionice, učesnicima su dodjelјeni sertifikati a direktor Agencije Neđo Kojić je uručio plaketu Forenzičkom centru MUP-a Crne Gore za dosadašnju uspješnu suradnju kao i zahvalnice načelniku Forenzičkog centra i njegovom zamjeniku.