Vijesti

22.10.2020.
Arhiva
Glavna tužiteljica sastala se sa v.d. direktorom Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja

Središnje teme sastanka odnosile su se na procese stručnih vještačenja u kaznenim predmetima Tužiteljstva BiH i kapacitete državne agencije AFIV za različita stručna vještačenja za potrebe kaznenih postupaka.

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić, sa svojim suradnicima, sastala se sa v.d. direktorom Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja, Neđom Kojićem.

Na sastanku je razgovarano o procesima stručnih vještačenja i njihovoj važnosti u procesuiranju kaznenih predmeta, naročito u predmetima u kojima postupa Posebni odjel za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju.

V.d. direktora Kojić predstavio je dužnosnicima Tužiteljstva BiH, kapacitete i mogućnosti Agencije, kao i ulogu ove agencije u kaznenim postupcima i procesu jačanja vladavine prava.

Glavna tužiteljica Tadić, zahvalila se v.d. direktoru na posjeti Tužiteljstvu BiH i prezentiranju kapaciteta Agencije, te istakla da Tužiteljstvo BiH u predmetima u kojima postupa u okviru svoje nadležnosti, u velikom broju predmeta, ima potrebu za traženjem stručnih vještačenja iz različitih oblasti.

Na sastanku je istaknuto da će se suradnja dvaju institucija nastaviti i u budućnosti.