Vijesti

17.02.2022.
Arhiva
Konkretizacija međusobne suradnje kroz oblast forenzičkih vještačenja u okviru Globalnog programa pomoći u borbi protiv terorizma

Dana 17.02.2022. godine Agenciju za forenzička ispitivanja i vještačenja ponovo su posjetili predstavnici Vlade Sjedinjenih Američkih Država u okviru Globalnog programa pomoći u borbi protiv terorizma.

Tom prilikom direktor Agencije, g. Radiša Samardžija, održao je radni sastanak sa g. Leejem Lerussijem, savjetnikom-mentorom za digitalnu forenziku i borbu protiv terorizma, i g. Victorom Lloydom, višim savjetnikom za borbu protiv terorizma. Na sastanku se razgovaralo o konkretizaciji međusobne suradnje u oblasti forenzičkih vještačenja iz nadležnosti Agencije, a naročito iz oblasti digitalne forenzike, odnosno forenzičkih vještačenja digitalnih dokaza. U tom kontekstu istaknuta je potreba za suradnjom u zajedničkim naporima u borbi protiv terorizma kao globalne prijetnje koja je prioritet svjetskih sigurnosnih institucija i agencija za sprovođenje zakona već dvije decenije.