Vijesti

07.11.2022.
Arhiva
Održana godišnja konferencija o finansijskom upravlјanju i kontroli „Rizici u klјučnim poslovnim procesima u organizacijama javnog sektora“

U periodu od 01. do 02. 11. 2022. godine predstavnici Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja uzeli su učešće na godišnjoj konferenciji o finansijskom upravlјanju i kontroli „Rizici u klјučnim poslovnim procesima u organizacijama javnog sektora“ koja se održala u Tesliću u organizaciji Koordinacionog odbora centralnih jedinica za harmonizaciju u Bosni i Hercegovini (KO CJH).

Tokom konferencije održane su prezentacije na temu Uspostava sveobuhatnog sistema internih kontrola u efikasnom upravlјanju i kontroli rizika, Praktični izazovi u upravlјanju rizicima kod korisnika javnog sektora, Smjernice za upravlјanje rizicima u funkciji izrade elektronskog registra rizika i upravlјanja rizicima u jedinicama lokalne samouprave. Предавачи на конференцији били су представници централних хармонизацијских јединица са државног и ентитетских те нивоа јединица локалне самоуправе.

Konferenciji su pored predstavnika iz Agencije, prisustvovali i koordinatori finansijskog upravlјanja i kontrole sa svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini. Znanja stečena razmjenom iskustava i dobrih praksi biće primijenjena u dalјem radu osoba zaduženih za oblast procjene rizika kao sastavnog dijela finansijskog upravlјanja i kontrole.