Vijesti

25.05.2023.
Najnovije vijesti
Nastavno osoblje i studenti Fakulteta sigurnosnih nauka iz Banje Luke posjetili Agenciju

Agenciju za forenzička ispitivanja i vještačenja posjetili su danas, 25. 05. 2023. godine, nastavno osoblje i studenti druge godine Fakulteta sigurnosnih nauka Univerziteta u Banjoj Luci. Posjeta je organizirana u okviru nastavnog plana i programa ovog fakulteta.

Direktor Agencije Radiša Samardžija je poželio dobrodošlicu studentima i uspjeh u daljnjem studiranju, te im u kratkim crtama predstavio Agenciju i njenu ulogu u sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine. Gosti su u okviru studijske posjete imali priliku da se kroz prezentaciju upoznaju sa nastankom Agencije, njenim nadležnostima, ostvarenim rezultatima, kao i postavljenim ciljevima. Nakon dobijenih sveobuhvatnih informacija, nastavno osoblje i studenti su posjetu nastavili obilaskom laboratorijskih kapaciteta uspostavljenih u Agenciji.

Na završetku posjete, nastavno osoblje i studenti su izrazili zahvalnost na gostoprimstvu te zaključili da će ova posjeta imati izuzetan doprinos kvaliteti praktičnog dijela nastavnog procesa na Fakultetu sigurnosnih nauka, odabiru profesionalnog opredjeljenja, kao i u stvaranju jasnije slike o funkcioniranju sigurnosnog sitema u Bosni i Hercegovini. Današnjom posjetom je osnažena dosadašnja dobra suradnja Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja i Fakulteta sigurnosnih nauka iz Banje Luke, a studentima omogućeno lakše savladavanje nastavnog procesa.