Vijesti

21.02.2018.
Arhiva

Direktor Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja boravio u radnoj posjeti Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske

Direktor Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja g. Neđo Kojić 20. februara 2018. godine posjetio je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i tom prilikom se sastao sa direktorom policije g. Darkom Ćulumom, načelnikom Uprave za policijsku podršku g. Boškom Pandžom i načelnikom Jedinice za forenziku – KTC g. Radenkom Novkovićem.

Za vrijeme sastanka, direktor Kojić je predstavio dosadašnje rezultate rada Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja, kadrovsku popunjenost i materijalno-tehničku opremlјenost, te zakonska rješenja koja se odnose na rad Agencije kao i strateške cilјeve i buduće planove. Rukovodstvo policije Republike Srpske je prezentiralo zakonske nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, aspekte rada, dosadašnje realizirane aktivnosti i probleme sa kojima se susreću u radu. Istaknuta je zajednička odlučnost u borbi protiv svih oblika organiziranog kriminala i terorizma, te usaglašen stav oko uspostavlјanja zajedničke kontakt tačke za saradnju sa EUROPOL-om i implementacijom AFIS sistema, čiji Memorandum o razumijevanju o uspostavlјanju sistema automatske identifikacije putem otisaka prstiju i dlanova AFIS/APIS treba da bude potpisan u narednom periodu.

Nakon sastanka, sagovornici su imali priliku obići i Jedinicu za forenziku – KTC i upoznati se sa postojećim kapacitetima forenzičkih laboratorija. Po završetku posjete, sumirani su utisci i izraženo je zadovolјstvo i spremnost za dalјnju suradnju između ove dvije institucije, koja će biti od obostranog interesa, a doprinijet će efikasnijem obavlјanju poslova i zadataka iz njihove nadležnosti.

Certifikat o akreditaciji

Brošura

Terenska vježba - Projekat P57