Vijesti

30.03.2018.
Arhiva

Direktor Agencije posjetio Agenciju za školovanje i stručno usavršavanje kadrova

Direktor Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja Neđo Kojić 29.03.2018. godine je posjetio Agenciju za školovanje i stručno usavršavanje kadrova.

Na sastanku s direktorom Agencije Brankom Vukojom i njegovim zamjenikom Sašom Govedaricom, razgovarano je o aktuelnostima u Agenciji, posebno onima koje se tiču radova na izgradnji kompleksa objekata za trajni smještaj koji su u završnoj fazi. Nadalje, posebna pozornost posvećena je provođenju osnovne, ali i različitih vidova specijalističkih policijskih obuka. S tim u vezi, razmatrani su aspekti saradnje dvije agencije u smislu organizovanja specijalističkih obuka vezanih za forenzičku oblast, te povremeno uključivanje, tj. tematski časovi, u realizovanje osnovne policijske obuke budući da je, kako je naglasio Kojić, intencija Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja, svojim kapacitetima, nastaviti efikasno djelovati sa ciljem provedbe zakona, te podržati i pomoći rad svih institucija za provođenje zakona u Bosni i Hercegovini.

Nakon sastanka, direktor Kojić je u pratnji domaćina obišao i novoizgrađeni kompleks objekata gdje su u toku završni radovi i ugradnja opreme.

Certifikat o akreditaciji

Brošura

Terenska vježba - Projekat P57