Vijesti

10.05.2018.
Arhiva

Potpisan sporazum o suradnji između Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH

Direktor Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja Neđo Kojić i direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić potpisali su danas, 10.05.2018. godine, u službenim prostorijama Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja u Istočnom Sarajevu sporazum o suradnji. Sporazum između ove dvije institucije u sastavu Ministarstva sigurnosti BiH dodatno će osnažiti započetu i uspostaviti još jednu osnovu za dalji razvoj suradnje.

Sporazum je potpisan radi reguliranja međusobnih odnosa u postupku osiguranja transporta dokaznog materijala Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja i njime se reguliraju pojedini elementi poslovnih procesa, mehanizama suradnje, koordinacije i pružanja podrške.

Ceremoniji potpisivanja sporazuma prethodio je radni sastanak, a upriličen je i obilazak laboratorija koje djeluju u okviru Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja tokom kojeg su predstavljeni postignuti rezultati u radu Agencije, kadrovska popunjenost i materijalno-tehnička opremljenost.

Certifikat o akreditaciji

Brošura

Terenska vježba - Projekat P57