Vijesti

17.05.2018.
Arhiva

Potpisan sporazum o saradnji između Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja i Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine

Direktor Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja Neđo Kojić i direktor Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Goran Pisić potpisali su 16.5.2018. godine Sporazum o saradnji. Sporazum između ove dvije institucije u bezbjednosnom sektoru Bosne i Hercegovine dodatno će osnažiti započetu i uspostaviti još jedan osnov za dalјi razvoj saradnje.

Ovim sporazumom određuje se međusobna saradnja Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja i Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine a koja će se ostvarivati kroz oblasti pružanja tehničke podrške od strane Agencije Policiji a u skladu sa zakonskim propisima. Takođe, saradnja Agencije i Policije će biti ostvarena i kroz stručnu konsultativnu podršku Agencije Policiji iz oblasti koje su uspostavlјene u Agenciji, organizovanjem i učešćem na stručnim seminarima iz forenzičkih disciplina, a obezbijeđena je i razmjena relevantnih informacija i podataka u skladu sa postojećim zakonodavstvom i usvojenim međunarodnim dokumentima.

Certifikat o akreditaciji

Brošura

Terenska vježba - Projekat P57