Vijesti

20.02.2019.
Arhiva

Posjeta ambasadora Savezne Republike Brazil Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja

Gospodin Cláudio Meluzzi Mendes, Prvi sekretar u Ambasadi Savezne Republike Brazil u Bosni i Hecegovini i ambasador Savezne Republike Brazil Nj.E. Manoela Gomes-Pereire, posjetili su 19.02.2019. godine Agenciju za forenzička ispitivanja i vještačenja. Riječ je o prvoj radnoj posjeti delegacije Savezne Republike Brazil Agenciji od njenog osnivanja.

Neđo Kojić, direktor Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja, je u uvodnom izlaganju delegaciji Savezne Republike Brazil poželio dobrodošlicu izrazivši nadu da će Agencija uspjeti ostvariti saradnju sa sigurnosnim institucijama Savezne Republike Brazil. Delegacija Savezne Republike Brazil upoznala se sa radom Agencije te sa ostvarenim rezultatima, planiranim aktivnostima i teškoćama sa kojima se susreće u svom radu.

Članovi delegacije Savezne Republike Brazil iskazali su punu podršku radu Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja i aktivnostima koje ona preduzima u cilju poboljšanja ukupnog sigurnosnog ambijenta u Bosni i Hercegovini i predložili određene mogućnosti za uspostavljanje i razvijanje saradnje.

Certifikat o akreditaciji

Brošura

Terenska vježba - Projekat P57