Vijesti

18.12.2019.
Arhiva
U Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja održana obuka u okviru projekta EU P57 „Jačanje forenzičkih kapaciteta u regionu jugoistočne i istočne Evrope za pregled lica mjesta u istrazi HBRN incidenata"

U prostorijama Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja 16., 17. i 18. decembra 2019. godine održana je obuka u okviru projekta EU P57 „Jačanje forenzičkih kapaciteta u regionu jugoistočne i istočne Evrope za pregled lica mjesta u istrazi HBRN incidenata".

Uz Agenciju za forenzička ispitivanja i vještačenja, u obuci su učestvovali predstavnici Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova – Federalna uprava policije, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policije Brčko distrikta BiH.

Tokom obuke, izvršeno je podizanje svijesti o HBRN incidentima, upoznavanje sa ličnom zaštitnom opremom namijenjenom za HBRN incidente i upoznavanje sa osnovnim principima rada forenzičkog tima na licu mjesta HBRN incidenta.

Ova obuka je dio projekta EU P57 „Jačanje forenzičkih kapaciteta u regionu jugoistočne i istočne Evrope za pregled lica mjesta u istrazi HBRN incidenata" u kojem su učešće uzele Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Republika Sjeverna Makedonija i Republika Srbija.