Vijesti

10.02.2021.
Aktuelne vijesti
Direktor GPBiH Zoran Galić održao sastanak povodom odlaska dosadašnjeg načelnika Kabineta direktora GPBiH

Direktor Granične policije Bosne i Hercegovine održao je sastanak, 10. veljače 2021. godine u Glavnom uredu, povodom odlaska dosadašnjeg načelnika Kabineta direktora GPBiH Radiše Samardžije na drugo radno mjesto. Sastanku su prisustvovali: zamjenik direktora Fahrudin Halač, pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Dragan Kulić, načelnik Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Vladimir Popović, savjetnici direktora i saradnici u Kabinetu.

Nakon 20 godina rada, od samog osnivanja ove policijske agencije, dosadašnji načelnik Kabineta direktora Radiša Samardžija oprostio se danas s kolegama iz Granične policije BiH povodom prelaska na mjesto direktora Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja. Zahvalio je prisutnima na lijepoj suradnji tijekom proteklih godina i iskazao dosadašnje zadovoljstvo rada u GPBiH, uprkos mnogim izazovima.

Direktor GPBiH Zoran Galić zahvalio je Samardžiji na predanom radu i profesionalnosti. „Zahvaljujem svom dosadašnjem prvom saradniku na predanom radu Graničnoj policiji BiH. Riječ je o čovjeku koji je pokazao u ovih 20 godina rada u Graničnoj policiji kako se na staložen i miran način može riješiti svaki problem i ovim putem želim mu sreću u novim poslovnim izazovima, a ne sumnjam da će biti izuzetno profesionalan i korektan kao novi šef u drugoj agenciji“, rekao je direktor Galić.