Vijesti

26.10.2023.
Najnovije vijesti

Učešće na Adria Security Summit 2023

U periodu od 25. do 26. oktobra 2023. godine direktor Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja Radiša Samardžija i šef Odjeljenja za podršku Sanja Pržulj uzeli su učešće na Adria Security Summit-u 2023 koji se održavao u Ljubljani, Republika Slovenija.

Adria Security Summit 2023 je događaj koji okuplja stručnjake i profesionalce iz različitih oblasti već nekoliko godina zaredom. Ovaj događaj uključuje prezentatore i izlagače koji dijele svoje uvide i znanje o određenoj temi što učesnicima može pružiti nove ideje, perspektive i strategije koje mogu primijeniti u svom poslu. Adria Security Summit 2023 predstavlja i izlaže nove proizvode i usluge koji su relevantni za različite vrste poslovanja u oblasti sigurnosti. To je mjesto za raspravu o suvremenim sigurnosnim i tehnološkim izazovima i razvoju na području sigurnosti.

Učešćem na ovom događaju priža se odlična prilika za suradnju sa drugima u oblasti od interesa, a učesnici mogu da upoznaju potencijalne partnere i suradnike i tom prilikom da razmijene ideje i najbolja iskustva. Izlagači i posjetioci stižu iz regije, Evrope, ali i čitavog svijeta što predstavlјa idealnu priliku za susret, promociju i stvaranje novih poslovnih veza. Ove godine Adria Security Summit okupio je preko 3000 posjetilaca iz preko više od 50 zemalja, sa više od 150 izlagača i 50 prezentacija.

Ključne teme koje su bile predmet ovogodišnjeg Adria Security Summit-a 2023 bile su, između ostalog: sigurnost podržana vještačkom inteligencijom, video nadzor, cyber sigurnost, kontrola pristupa mobilnim uređajima kao i internet stvari koje predstavlјa međuumrežavanje fizičkih objekata, vozila, zgrada i drugih stvari sa ugrađenom elektronikom, softverom, senzorima i konektivnošću koji omogućavaju objektima da razmjenjuju podatke sa proizvođačem, operaterom i/ili drugim povezanim uređajima.

Certifikat o akreditaciji

Brošura

Terenska vježba - Projekat P57