Vijesti

13.11.2023.
Najnovije vijesti

Nastupna posjeta direktora IDDEEA Agenciji

Direktor Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja Radiša Samardžija primio je danas, 13. 11. 2023. godine, u nastupnoj posjeti direktora Agencije za identifikacione dokumente, evidencije i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA BIH), prof. dr Almira Badnjevića.

Teme današnjeg susreta bile su, između ostalog, predstavljanje organizacije obje institucije kao i postignutih rezultata u radu, te jačanje dosadašnje uspješne suradnje osiguravanjem kvalitetnih usluga i pouzdanih baza podataka, infrastrukture, evidencija i razmjene podataka koje Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja koristi za obavljanje svojih zakonom propisanih nadležnosti. Sugovornici su tokom sastanka istakli da obje agencije igraju nezamjenjivu ulogu u očuvanju sigurnosti i integriteta društvene strukture u Bosni i Hercegovini te da baze podataka u posjedu IDDEEA BIH pružaju ključne informacije i identifikacione dokumente koji su od suštinske važnosti za pravilno donošenje odluka i osiguravanje reda i sigurnosti u društvu i koje Agencija za forenzička ispitivanja i vještačenja redovno koristi u obavljanju poslova forenzičkih ispitivanja i vještačenja.

Na kraju sastanka donesen je zajednički zaključak da se dosadašnja suradnja ove dvije institucije na državnom nivou i dalje unapređuje i jača kroz sveobuhvatnu međusobnu podršku i visokokvalitetne servise te unapređenje radnih procesa i omogućavanje brzog i efikasnog pristupa relevantnim podacima.

Certifikat o akreditaciji

Brošura

Terenska vježba - Projekat P57