Vijesti

23.02.2024.
Najnovije vijesti

Potpisan sporazum između Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja i Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine

Dana 21. 02. 2024. godine u prostorijama Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine direktor Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja Radiša Samardžija i upravnik Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH Siniša Perković potpisali su sporazum o suradnji.

Ovim Sporazumom uređuje se postupak i oblasti saradnje između Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja i Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH u pogledu korištenja kapaciteta Agencije iz oblasti hemijskih i toksikoloških ispitivanja. Takođe, sporazumne strane su potpisale i Protokol o tehničkim detaljima suradnje koji je sastavni dio Sporazuma, sigurnosnim aspektima procesa osiguranja transporta materijala, detaljima predaje i preuzimanja materijala, te drugim relevantnim pitanjima za provođenje Sporazuma. Realizacija pojedinih aktivnosti predviđenih Sporazumom zavisiće od osiguranja potrebnih finansijskih sredstava, o čemu će Agencija i Zavod voditi računa prilikom konkretnog planiranja.

Nakon potpisivanja sporazuma o saradnji, predstavnici Agencije imali su priliku obići prostorije Zavoda i upoznati se sa zakonskim nadležnostima, djelokrugom rada, dosadašnjim razultatima i planovima za naredni period, te je izražena obostrana želja za nastavkom i unapređenjem suradnje između ove dvije institucije.

Certifikat o akreditaciji

Brošura

Terenska vježba - Projekat P57