Vijesti

26.04.2024.
Najnovije vijesti

Agenciju ponovo posjetili studenti Fakulteta sigurnosnih nauka

Direktor Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja Radiša Samardžija i ove godine u prostorijama Agencije poželio je dobrodošlicu nastavnom osoblju g. Saši Mićinu i gđi Milici Hrvač, kao i studentima Fakulteta sigurnosnih nauka iz Banje Luke koji su danas, 26. aprila, boravili u posjeti Agenciji u okviru svog nastavnog plana i programa.

Tokom posjete studentima je održana kratka prezentacija o nastanku, zakonskim nadležnostima, laboratorijskim kapacitetima, ostvarenim rezultatima kao i problemima sa kojima se Agencija za forenzička ispitivanja i vještačenja susreće u svom radu. Nakon uvodnog dijela posjete, studenti su imali priliku da obiđu laboratorije koje se nalaze u sastavu Agencije te da se kroz razgovor sa zaposlenima na poslovima forenzičkih ispitivanja i vještačenja bolje upoznaju sa metodama rada i različitim vrstama zahtjeva za vještačenje koje Agencija dobija od nadležnih tužiteljstava i sudova.

Studenti Fakulteta sigurnosnih nauka iz Banje Luke već drugu godinu zaredom borave u posjeti Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja što je rezultat dobre i kontinuirane saradnje Agencije i Fakulteta.

Na kraju posjete, studenti su izrazili zahvalnost na organizaciji i korisnim informacijama koje su ovom prilikom dobili u Agenciji, te su istakli da će im današnja posjeta svakako biti od izuzetnog značaja za shvaćanje teoretskog dijela nastavnih predmeta u daljnjem toku studiranja.

Certifikat o akreditaciji

Brošura

Terenska vježba - Projekat P57