Vijesti

29.04.2024.
Najnovije vijesti

Predstavnici Agencije uzeli učešće u seminaru o javnim nabavkama „Novine u informacionom sistemu e-Nabavke“

U hotelu „Ac Hotel Split by Marriot“ u Splitu od 18. do 20. aprila 2024. godine održan je seminar na temu javnih nabavki „Novine u informacionom sistemu e-Nabavke“ u organizaciji ,,CTECH" d.o.o. Sarajevo u kome su učešće uzele i pomoćnik direktora Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja Lejla Kasalo, i šef Odsjeka za finansijsko-materijalne poslove i upravlјanje budžetom Dragana Milidragović.

Seminar na temu javnih nabavki „Novine u informacionom sistemu e-Nabavke“ obradio je sve dijelove provođenja postupka javnih nabavki. Kao izrazito interesantne teme istakle su se pregled izmjena i dorada modula za e-Aukciju, izmjene interfejsa sistema e-nabavke kao i obrada novih definicija ponuda te način sprečavanja mogućeg sukoba interesa i pravna zaštita. Seminar je bio interaktivnog karaktera i pružio je priliku da se usavrše postojeća i steknu nova znanja iz navedenih oblasti. Teme koje su bile obrađene od strane renomiranih predavača iz oblasti javnih nabavki su: Nove funkcionalnosti u sistemu e-nabavke vezano za Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama BiH i novi pravilnik o e-Aukciji; Pripreme tenderske dokumentacije; Nova zakonska rješenja i pravna zaštita. Predavači na seminaru su bili certifikovani predavači javnih nabavki Admir Čebić, Dario Kihli, Sulejman Aljović i Mirnesa Mašić.

Seminar je bio namijenjen svim predstavnicima ugovornih organa koji su odgovorni za postupanje ugovornih organa u postupcima javnih nabavki koji uključuje odgovorna lica u svim javnim sektorima, rukovodiocima organizacionih jedinica, službenicima koji su uključeni u postupke javnih nabavki, internoj reviziji ugovornih organa, komisiji za javne nabavke i svim drugim koji učestvuju iii odlučuju u postupcima javnih nabavki.

Certifikat o akreditaciji

Brošura

Terenska vježba - Projekat P57