Vijesti

07.05.2024.
Najnovije vijesti

U radionici “Mobile Device Forensic Course - Train the Trainer” učešće uzeli i predstavnici Agencije

U hotelu Marriott u Sarajevu u organizaciji Vlade Sjedinjenih Američkih Država - Program pomoći u borbi protiv terorizma (Anti-Terrorism Assistance Program) u periodu od 08. do 26. aprila 2024. godine održana je radionica pod nazivom “Mobile Device Forensic Course - Train the Trainer” u kojoj su učešće uzeli uposlenici Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja Mladen Stupar, šef Odsjeka za kriminalističko-tehnička vještačenja, i Adis Drakovac, stručni savjetnik – forenzički analitičar kompjuterskih sistema.

Cilj radionice za obuku trenera bio je da učesnicima koji obavljaju poslove u oblasti forenzike mobilnih uređaja ili napredne forenzike mobilnih uređaja pruži znanje, vještine i alate potrebne za efikasno uvođenje u konsultacije o forenzici mobilnih uređaja kao certifikovanim fasilitatorima. Po uspješnom završetku radionice, svaki učesnik će biti sposoban da efikasno vodi obuku forenzike mobilnih uređaja. Učesnici su dobili kompletan set materijala za obuku forenzike mobilnih uređaja, uklјučujući prezentacije, bilješke, listu opreme, uputstva i alate za procjenu.

Svrha forenzike za mobilne uređaje je da omogući učesnicima da unaprijede i primijene svoje vještine u identifikaciji i oporavku digitalnih dokaza mobilnog uređaja, analizi dobijenih podataka i efektivnoj artikulaciji relevantnih nalaza. Konsultacije forenzike za mobilne uređaje fokusiraju se na ulogu istražitelјa ili profesionalca za bezbjednost u pripremi, obezbjeđivanju, identifikaciji i reagovanju na sajber zločine ili terorističke događaje koji uklјučuju mobilne telefone ili druge mobilne uređaje. Da bi se maksimizirala korist od obuke, očekuje se da će svi učesnici radionice ostati na pozicijama na kojima će koristiti znanje stečeno na obuci najmanje dvije godine po završetku obuke.

Certifikat o akreditaciji

Brošura

Terenska vježba - Projekat P57