Vijesti

13.05.2024.
Najnovije vijesti

Stručna posjeta studenata Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu Agenciji

Direktor Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja Radiša Samardžija poželio je dobrodošlicu studentima druge godine Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu koji su u stručnoj posjeti Agenciji boravili danas, 13. maja 2024. godine, sa prof. dr Nebojšom Bojanićem.

U okviru obaveznog nastavnog plana i programa studenti se upoznaju sa kriminalistikom koja se kao nauka bavi proučavanjem, usavršavanjem i primjenom onih naučnih metoda kao i sredstava koja su najpogodnija za otkrivanje krivičnih djela, pronalaženje počinilaca krivičnih djela, obezbjeđivanje dokaza, fiksiranje dokaza i sprečavanje učinjenja krivičnih djela. Sveobuhvatnom prezentacijom te obilaskom relevantnih laboratorija studente su sa organizacijom rada te metodama forenzičkih ispitivanja i vještačenja upoznali zaposleni u organizacionim jedinicama Agencije.

Studenti druge godine Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu predvođeni prof. dr Nebojšom Bojanićem posjećuju Agenciju već treću godinu zaredom, što govori u prilog tome da su Agencija i njene laboratorije opravdale svoju reputaciju respektabilne institucije za pružanje pomoći obrazovnim ustanovama kao i tijelima za sprovođenje zakona.

Certifikat o akreditaciji

Brošura

Terenska vježba - Projekat P57