Vijesti

15.05.2024.
Najnovije vijesti

Direktor Agencije uručio plaketu atašeu unutarnjih poslova Ministarstva unutarnjih poslova Kraljevine Španije za Republiku Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru

Direktor Agencije za forenzička ispitivanja Radiša Samardžija sastao se danas, 15. maja 2024. godine, u prostorijama Agencije sa atašeom unutarnjih poslova Ministarstva unutarnjih poslova Kraljevine Španije za Republiku Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru Fani Nikolas Martines. Tema razgovora bila je suradnja ostvarena kroz realizaciju studijske posjete forenzičkim strukturama Nacionalne policije Kraljevine Španije. Naime, direktor Agencije Radiša Samardžija sa svojim suradnicima boravio je u studijskoj posjeti policijskim strukturama Kraljevine Španije u periodu od 12. do 14. marta 2024. godine. Tom prilikom upriličena je posjeta Glavnoj upravi za naučnu policiju Nacionalne policije Kraljevine Španije i Policijskoj akademiji u Avili.

Na kraju današnjeg sastanka, direktor Samardžija uručio je plaketu Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja atašeu unutarnjih poslova Ministarstva unutarnjih poslova Kraljevine Španije za Republiku Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru kao znak zahvalnosti za pruženu pomoć, izuzetnu suradnju i organizaciju tokom realizacije studijske posjete forenzičkim strukturama Nacionalne policije Kraljevine Španije u martu ove godine u Madridu. Također, dosadašnja suradnja, koja se ogledala kroz donaciju španske Vlade za realizaciju kupovine opreme za Laboratoriju za vještačenja glasa i audio zapisa, ocijenjena je izuzetno uspješnom i iskazana je opredijeljenost za njenim daljnjim jačanjem kao i spremnost za buduće projekte i inicijative.

Certifikat o akreditaciji

Brošura

Terenska vježba - Projekat P57