Vijesti

08.07.2024.
Najnovije vijesti

Direktor Agencije u posjeti MUP-u Sjeverne Makedonije

SKOPLjE, 4. JULA /SRNA/ - Direktor Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja BiH Radiša Samardžija izjavio je za SRNU da je prvi dan njegove radne posjete Odjelјenju za kriminalističko-tehnička ispitivanja i vještačenja pri Birou za javnu bezbjednost MUP-a Sjeverne Makedonije bio izuzetno sadržajan i konstruktivan.

Samardžija je naveo da su načelnik Odjelјenja za kriminalističko-tehnička ispitivanja i vještačenja pri Birou za javnu bezbjednost MUP-a Sjeverne Makedonije Gabriela Koskoska i on predstavili dosadašnja iskustva i rezultate rada institucija na čijem su čelu.

"Nakon toga održane su veoma sadržajne i konstruktivne radne sesije o Sistemima za upravlјanjem učenjem, te forenzičkim akreditacijama", rekao je Samardžija koji sa saradnicima boravi u trodnevnoj posjeti Skoplјu.

On se potom susreo i sa novoimenovanim direktorom makedonske policije Aleksandrom Janevim, a ovaj sastanak označio je kao veoma koristan i obećavajući u pogledu buduće saradnje agencija nadležnih za forenzička vještačenja i ispitivanja.

Samardžija je naveo da saradnja dvije agencije postoji već duže godina. "Imajući u vidu potrebu naših institucija da i dalјe snažno razvijamo strukture policije, bezbjednosti i mehanizme podrške pravosudnim institucijama, smatramo neophodnim da ovakvim radnim sastancima i ubuduće razvijamo i nastavlјamo dosadašnju saradnju u oblasti forenzičkih ispitivanja i vještačenja", rekao je ranije Samardžija.

U nastavku ove posjete u planu su i radne sesije o digitalnoj analizi rezultata vještačenja i laboratorijskim testiranjima, nakon čega će uslijediti finalna diskusija.

Preuzeto sa https://www.srna.rs/

Certifikat o akreditaciji

Brošura

Terenska vježba - Projekat P57