Vijesti

25.07.2024.
Najnovije vijesti

Udruženje za promoviranje odgoja i obrazovanja "Sinapse" posjetilo Agenciju

Agenciju za forenzička ispitivanja i vještačenja danas je, 25. jula 2024. godine, u sklopu programa Ljetne škole, posjetilo 30 djece Udruženja za promoviranje odgoja i obrazovanja "Sinapse" u pratnji nastavnog osoblja.

Posjeta je planirana tako da se djeci prezentuje forenzika kao nauka, te materijali, sredstva i oprema koji bi mogla biti interesantna za djecu i koja je prilagođena i primjerena njihovom uzrastu. Tokom trajanja posjete djeca su imala priliku razgovarati sa uposlenima na poslovima forenzičkih ispitivanja i postavljati im pitanja o svemu što ih je zanimalo, a u vezi sa forenzikom i njenim oblastima rada. Također, djeci je pružena prilika da i sami uzmu učešće u određenim eksperimetnima, zadacima i zagonetkama koje su za njih pripremili uposleni u Agenciji.

Na kraju posjete predstavnici Udruženja zahvalili su na gostoprimstvu te naglasili da su djeca naučila mnogo zanimljivih stvari o forenzici kao i da je ova posjeta dodatno potaknula dječiju znatiželju imajući u vidu značaj povezivanja gradiva koje djeca usvajaju u školi sa stvarnim životom, zanimanjima i procesima oko nas.

Certifikat o akreditaciji

Brošura

Terenska vježba - Projekat P57