Vijesti

19.09.2024.
Najnovije vijesti

Direktor Agencije prisustvovao četvrtoj ministarskoj konferenciji "Sarajevo Migration Dialogue"

Direktor Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja Radiša Samardžija uzeo je učešće na četvrtoj ministarskoj konferenciji "Sarajevo Migration Dialogue“ koja se održava 19. i 20. septembra 2024. godine na Jahorini u hotelu Termag. Kao i prethodnih godina, na ovogodišnjoj regionalnoj konferenciji posvećenoj strateškom rješavanju izazova u upravlјanju migracijama, okupili su se ministri i direktori policija regiona, predstavnici međunarodnih organizacija i eksperti u oblasti migracija.

Sarajevski dijalog o migracijama je strateška inicijativa usmjerena na rješavanje složenih migracijskih izazova s kojima se suočavaju Bosna i Hercegovina i širi region Zapadnog Balkana. Kroz otvoreni dijalog, koji Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine uspješno organizuje već četvrtu godinu, podstiče se suradnja, razmjena najbolјih praksi i razvoj sveobuhvatnih rješenja za upravlјanje migracijama.

Klјučne teme ovogodišnje četvrte konferencije Sarajevo Migration Dialogue posvećene su novom Paktu Evropske unije u oblasti migracija i njegovim implikacijama na zemlјe regiona, regionalnoj suradnji zemalјa Zapadnog Balkana u oblasti migracija, suradnji s FRONTEX-om, borbi protiv trgovine lјudima i krijumčarenja migranata te unapređenju politika povratka i readmisije.

Konferenciju organizuje Ministarstvo sigurnosti BiH uz podršku Vlade Švicarske.

Certifikat o akreditaciji

Brošura

Terenska vježba - Projekat P57