Vijesti

10.10.2024.
Najnovije vijesti

Rukovodstvo Agencije uzelo učešće na Adria Security Summit 2024

Direktor Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja Radiša Samardžija sa svojim suradnicima uzeo je učešće na Adria Security Summit-u 2024 koji se održava 9. i 10. oktobra 2024. godine u Sarajevu u hotelu Hills.

Adria Security Summit 2024 je događaj pokriva savremene sigurnosne i tehnološke izazove, uključujući teme kao što su pametni gradovi, ICT, IoT i AI. Ovaj događaj je prilika da posjetioci saznaju nešto više o novim trendovima, uslugama i proizvodima brojnih vrhunskih industrija. Samit i ove godine okuplja najuspješnije industrijske profesionalce iz regiona, Evrope i šire te pomaže da se iskoristi moć usmene prezentacije smještene u dvodnevni događaj. Sve veći izazovi i sve sofisticiraniji napadi stvaraju potrebu za stalnim učenjem o novim tehnologijama i metodama zaštite. Za krajnje korisnike opreme i sigurnosnih sistema, kao i ključne učesnike u industriji, Adria Security Summit predstavlja veoma vrijednu biblioteku znanja o inovacijama na sigurnosnom tržištu i budućim sigurnosnim trendovima. Konferencija okuplja menadžere sigurnosti sa svih vertikalnih tržišta: kritična infrastruktura, transport i saobraćajni sektor, zdravstvo, finansijski sektor, obrazovanje, maloprodaja, uslužni sektor, forenzika i javna uprava. Ključne teme koje su predmet ovogodišnjeg Adria Security Summit-a 2024 su, između ostalog: tehnologija prepoznavanja lica u javnim prostorima, nove tehnologije za povećanje sigurnosti i operativnosti, te analitika učesnika i korisnika.

Učešćem na ovom događaju priža se odlična prilika za suradnju sa drugima u oblastima od interesa, a učesnici mogu da upoznaju potencijalne partnere i suradnike i tom prilikom da razmijene ideje i najbolja iskustva.

Certifikat o akreditaciji

Brošura

Terenska vježba - Projekat P57